Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 nov 2016 Nieuws

NHG: Meer mogelijkheden voor zzp'ers

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp’ers om al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moest deze groep ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aanbieders

Zelfstandigen kunnen vanaf 1 december terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een hypotheek met NHG. Hiermee kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot € 231.132*. Andere geldverstrekkers kunnen ook aansluiten op dit initiatief. Zo start Woonfonds per 1 januari en kan men binnenkort ook bij NIBC Direct terecht.

Inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen

Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen als zzp'er hun hoofdinkomen. Veel van hen hebben behoefte aan een financiering van een eigen woning, maar ervaren hoge drempels. Het WEW stelt dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm. “Ik ben er van overtuigd dat we met dit initiatief de drempels verlagen voor zzp’ers om een verantwoorde financiering voor een eigen woning te verkrijgen. Veel zzp’ers gaan hier voordeel van ondervinden”, aldus Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW.

Snel, laagdrempelig en verantwoord

Het bepalen van een goed bestendig inkomen vraagt uitgebreide expertise. Zelfstandigen en hun hypotheekadviseurs lopen nog regelmatig tegen moeilijkheden aan bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Daarom heeft het WEW de samenwerking met experts gezocht. Zij stellen het toetsinkomen vast, op een manier die goed aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Er wordt meer gekeken naar iemands verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend. Met het inschakelen van deze experts vergemakkelijkt het WEW het proces voor zzp’er en hypotheekadviseur. Na bepaling van het toetsinkomen wordt het reguliere hypotheektraject gevolgd.

Zo kan een eigen woning door zzp’ers sneller en laagdrempeliger worden aangeschaft. Bovendien biedt de hypotheek met NHG voor zzp’er én geldverstrekker minder financiële risico’s.

Brede keus aan geldverstrekkers

Een groot aantal geldverstrekkers werkt al per 1 december mee aan dit initiatief. Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW: “Hiermee heeft de zzp’er direct een brede keus. Andere geldverstrekkers zullen op korte termijn gaan volgen.”

Het actuele overzicht van partijen die zijn aangesloten vindt u op Nhg.nl/zzp. Daar vindt u ook de contactgegevens van de aangewezen deskundige partijen, een voorbeeld van de ‘NHG inkomensverklaring zzp’er’ en verdere ondersteunende documentatie.

 

Bron: WEW

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 nov 2016

Laatst gewijzigd

23 nov 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.