Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
21 jan 2014 Nieuws

Bezwaar WOZ beschikking wegens geluidsoverlast loont

In een tweetal uitspraken van de Rechtbank is de huiseigenaar in het gelijk gesteld wegens geluidsoverlast. De WOZ-waarde van de woning wordt verlaagd omdat verweerder bij het vaststellen van de waarde onvoldoende rekening heeft gehouden met overlast welke wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van de randweg, de bushalte en de smiley bij de woning.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klik hier voor de uitspraken (AWB 12/4348) en (HAA 12/4343).

 

Bron: Rechtspraak.nl

 

 

Lees ook…

WOZ bezwaren (Waarderingkamer)

Volgens de Waarderingskamer zijn van de ingediende bezwaren circa 45 % gehonoreerd (2012). Dat betekent dat door de bezwaarbehandeling circa 1,7 % van de woningen een andere WOZ-waarde krijgt. Voor 98,3 % van de woningen blijft de oorspronkelijk vastgestelde WOZ-waarde ook na bezwaar en beroep ongewijzigd. Gemiddeld wordt bij honorering van een bezwaar de vastgestelde waarde met circa 10% verminderd. De totale waardevermindering die daarvan het gevolg is, is op het totaal van de vastgestelde WOZ-waarden van woningen slechts 0,2%.

Vier op tien woningbezitters vindt dat WOZ-waarde meer dan 10% afwijkt van woningwaarde

Het vertrouwen van potentiele starters en koopwoningbezitters in de woningmarkt is voor het derde opeenvolgende kwartaal gestegen. De ING WoonIndex klom met 5 punten naar 111 in het afgelopen kwartaal. Het aantal starters dat het nu een gunstige periode vindt om een huis te kopen is verder gestegen en overtreft alle voorgaande metingen. Ruim twee derde van de starters spaart voordat ze een woning gaan aanschaffen. Bijna vier op de tien woningbezitters vindt dat de WOZ-waarde meer dan 10% afwijkt van de werkelijke waarde van de woning. Dit blijkt uit het ING WoonBericht. ING verwacht dit jaar een toename van 32% van het volume van gedeeltelijke aflossingen op hypotheken ten opzichte van vorig jaar.

Windmolens in de buurt leidt tot lagere OZB

Inwoners van het Zeeuwse Sint Philipsland hebben een lagere aanslag voor de onroerendezaakbelasting (ozb) gekregen vanwege de komst van windmolens. Van tientallen huizen is vorig jaar de WOZ-waarde met gemiddeld ruim veertigduizend euro verlaagd, en daarmee de ozb-aanslag. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

Hoogspanningsleiding nabij woning, waardedrukkend effect op woning

Van de ligging van de woning nabij een hoogspanningsleiding gaat een waardedrukkend effect uit. Deze uitspraak doet de Rechtbank Noord Holland in een rechtszaak wegens bezwaar tegen een WOZ beschikking. De rechtbank stelde het waardedrukkende effect vast op 5% van de WOZ-waarde van de woning.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

21 jan 2014

Laatst gewijzigd

21 jan 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.