Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 jun 2013 Nieuws

Beantwoording Kamervragen over particuliere erfpacht

Antwoorden van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) op vragen van Kamerlid Jansen (SP) over particuliere erfpacht.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klik hier voor antwoorden op Kamervragen over particuliere erfpacht (pdf, 5 pagina's).

 

Bron: Rijksoverheid

 

Lees ook…

Rapport 'Ervaringen met erfpacht'

De rapportage “Ervaringen met erfpacht” (zie download) is uitgevoerd door onderzoeksbureau ‘Companen’, naar aanleiding van eerdere Kamervragen. Het betreft een inventarisatie van de ervaringen bij gemeenten die bestaande erfpachters inmiddels de mogelijkheid bieden om de volledige eigendom te verwerven, alsmede bij gemeenten die bij gronduitgifte de keuze bieden tussen erfpacht en eigendom van grond. In het onderzoek zijn behalve de gemeentelijke ervaringen ook de ervaringen van de (voormalige) erfpachters in betreffende gemeenten in kaart gebracht.

Meer duidelijkheid over particuliere erfpacht

Vorig jaar waren criteria opgesteld voor de financierbaarheid van particuliere erfpachtrechten die waren uitgegeven voor 1 april 2012. Hiermee werd perspectief geboden aan bestaande huizenbezitters. Banken zullen deze criteria nu ook gaan toepassen op erfpachtrechten die tot en met 31 december 2012 worden gevestigd. Voor erfpachten die gevestigd worden vanaf 1 januari 2013 heeft de Nederlandse Vereniging van Banken nu ook een bancaire richtlijn opgesteld (zie download).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 jun 2013

Laatst gewijzigd

5 jun 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.