Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
10 aug 2012 Nieuws

Meer duidelijkheid over particuliere erfpacht

Vorig jaar waren criteria opgesteld voor de financierbaarheid van particuliere erfpachtrechten die waren uitgegeven voor 1 april 2012. Hiermee werd perspectief geboden aan bestaande huizenbezitters. Banken zullen deze criteria nu ook gaan toepassen op erfpachtrechten die tot en met 31 december 2012 worden gevestigd. Voor erfpachten die gevestigd worden vanaf 1 januari 2013 heeft de Nederlandse Vereniging van Banken nu ook een bancaire richtlijn opgesteld (zie download).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Hierin wordt in het algemeen beschreven wat banken als verantwoord financierbaar achten maar laat vrijheid voor individuele partijen om hiervan af te wijken. Hiermee geeft de Nederlandse Vereniging van Banken binnen haar verantwoordelijkheid duidelijkheid voor te vestigen toekomstige particuliere erfpacht.

Sinds 16 april j.l.  kunnen bestaande erfpachtrechten worden getoetst bij elke notaris in Nederland op basis van de criteria. Uitgangspunt bij de financiering van particuliere erfpacht is dat contracten waarin erfpachtrechten worden vastgelegd bescherming bieden aan erfpachters en banken die hen een hypotheek verstrekken.


De uiteindelijke hypotheekverstrekking is altijd de verantwoordelijkheid van de afzonderlijke banken. Hierbij spelen ook andere -individuele- factoren een rol, zoals de omvang van de lening  ten  opzichte van  de  waarde van  de  woning en  het  inkomen van  de  aanvrager. Uitgangspunt is verantwoorde hypotheekverstrekking.

Bron: Nederlandse Vereniging van Banken

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Criteria financiering particuliere erfpachtcontracten

Banken, erfpachters en erfverpachters, makelaars, notariaat en koepelorganisaties hebben gezamenlijk criteria opgesteld voor de financierbaarheid van woningen op particuliere erfpacht. Dat maakt de NVB vandaag bekend.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 aug 2012

Laatst gewijzigd

10 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.