Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
28 aug 2012 Nieuws

Alleen hypotheekrenteaftrek bij volledige annuïtaire aflossing

Er is geen renteaftrek voor nieuwe hypotheken waarbij de klant vrijwillig annuïtair aflost. Dat schrijft staatssecretaris Weekers van Financiën in een toelichting aan de Tweede Kamer.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

De renteaftrek is alleen voorbehouden aan de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek “en alle andere aflossingshypotheken waarbij contractueel vastligt dat de eigenwoningschuld gelijk of sneller dan volgens een annuïtair aflossingsschema volledig wordt afgelost in 30 jaar”.

 

Volgens Weekers hebben de maatregelen in het Lenteakkoord voordelen voor starters. Zo kan de beperking van het fiscale voordeel leiden tot lagere prijzen wat het effect van de hogere netto maandlasten dempt. Weekers wijst er ook op dat starters bij een annuïteitenhypotheek in de eerste jaren nog volop profiteren van de renteaftrek.

 

Bron: AMweb, 26-05-2012

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Uw mening

 
Edwin Zijdenbos
29 mei 2012
In de bijlage "nadere uitwerking" is uitdrukkelijk aangegeven dat er voor nieuwe hypotheken inderdaad geen renteaftrek mogelijk is. Let op: er wordt nog wel een onderscheid gemaakt tussen bestaande hypotheken tot 1-1-2013 (en toekomstige oversluitingen) versus nieuwe hypotheken / verhogingen box 1. (zie overgangsrecht).

Citaat: "Ook een aflossingsvrije hypotheek waarop vrijwillig (zonder contractuele verplichting) wordt afgelost volgens een fictief annuïtair schema kwalificeert niet als aflossingshypotheek, ook als dat schema - indien het wel een verplichting kende - zou voldoen aan de eis van een annuïtaire aflossing."
 
Harry Waaijenberg
29 mei 2012
Is het niet zo, of zou het niet zo moeten zijn, dat je bij andere hypotheekvormen (o.a. Aflossingsvrij) wél renteaftrek hebt, maar dan conform het Ann.schema? Het mag toch niet zo zijn dat je dan gewoon GEEN aftrek hebt?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.