Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
17 mei 2010 Nieuws

ELQ focust op service hypotheken

ELQ Hypotheken gaat verder als servicebedrijf voor geldverstrekkers van hypothecaire leningen. Het bedrijf is sinds eind vorig jaar in handen gekomen van het management.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!


Sinds het faillissement van moederbedrijf Lehman Brothers is ELQ voortgegaan met het zogeheten servicen van de groep bestaande klanten. Op het kantoor in Amsterdam Zuidoost werken ongeveer 35 mensen.

“Op dit moment richten wij ons op de uitbreiding van de activiteiten rond speciale servicing”, zegt commercieel directeur Marcel Rasker. Speciale servicing wil zeggen: het bedienen van hypotheken die niet standaard zijn, of waar wanbetalingen op zijn.

ELQ claimt de klanten dichter op de huid te zitten dan gebruikelijk. Rasker: “We zitten er bovenop. Grote banken komen nauwelijks in actie bij de eerste twee tot drie maanden van een betalingsachterstand van een klant. Wij nemen al de eerste dag dat een automatische incasso niet lukt, contact op.”

De grootste groep klanten is de groep met een ELQ-hypotheek. Het gaat om zo’n vijfduizend huishoudens met een totale schuld van rond de 1 miljard euro. De betalingsachterstanden vallen mee, stelt Rasker.

Het bedrijfsmodel van ELQ was ooit om korte hypotheken te verstrekken van een jaar of drie. Wegens het hogere risico betaalde de klant een hogere opslag op de rente dan bij een gewone bank. Na drie jaar, zo was de gedachte, kunnen de klanten weer terecht bij een gewone bank. Zelfstandigen hebben tegen die tijd voldoende omzetcijfers, en BKR-klanten zijn hun negatieve aantekening kwijt.

De laatste tijd blijkt echter dat veel klanten na drie jaar bij ELQ blijven. Rasker: “Wat we zien is dat grote banken strenger zijn geworden. En de meeste van onze hypotheken hebben een variabele rente, heel transparant gekoppeld aan de euribor. Die rente is nu laag. Daarom kiezen mensen ervoor om bij ons te blijven.”

Bron: FD, 17-05-2010
 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 mei 2010

Laatst gewijzigd

17 mei 2010

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.