MijnFintool

Nieuws

Ruim 6.500 klachten DSB-klanten

De curatoren van DSB Bank hebben 6.527 klachten ontvangen van klanten van de failliete bank. In 2.300 gevallen gaat het om klachten waarbij klanten aankondigen dat zij een claim op de bank willen verrekenen met de schuld aan de bank. Volgens hen heeft DSB niet aan de zorgplicht voldaan. Dit staat in het derde faillissementsverslag dat maandag is gepubliceerd.


Het aantal klachten is “aanzienlijk hoger” dan de curatoren in januari hadden verwacht. Op dat moment waren er 3.100 klachten ingediend. Door het hoge aantal zal de afwikkeling van de klachten langer duren, aldus het verslag.

Klanten met een acuut betalingsprobleem kunnen in aanmerking komen voor een tijdelijke betalingsregeling. Zij moeten dan wel kunnen aantonen dat zij hun maandlasten niet kunnen betalen. Dat kunnen zij doen aan de hand van een lijst van inkomsten en lasten, die is gebaseerd op een lijst die door het Nibud wordt gebruikt.

Mensen die van aanvang af aan zijn opgezadeld met een te hoge (hypotheek)lening van de failliete DSB Bank kunnen kwijtschelding van een deel van hun schuld krijgen. Dat zei curator Rutger Schimmelpenninck maandagavond in het tv-programma TROS Radar.

Als zij een te hoge schuld hebben die zij niet kunnen betalen, dan kunnen zij zich melden, aldus de curator. Kwijtschelding van een deel van de schuld is dan mogelijk, zodat er een restschuld overblijft die wel betaalbaar is. Schrijnende gevallen kunnen hulp krijgen, aldus Schimmelpenninck. Dit wordt van geval tot geval bekeken.

De curatoren van DSB hebben moeite de leningen van de bank aan andere partijen te slijten en hebben daarom besloten de portefeuille vooralsnog zelf te beheren. Sanering van schulden die mensen niet kunnen betalen, maakt de leningen beter te verkopen, denkt Schimmelpenninck.

DSB heeft bij haar klanten 156.000 leningen uitstaan ter waarde van 6,3 miljard euro.
Er lopen ongeveer 160 incassoprocedures waarbij DSB als eiser optreedt.

Bron: DFT, 04-05-2010
 

Modules & dossiers

Opvoerdatum

04 mei 2010

Laatst gewijzigd

04 mei 2010

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel

Reageren? Graag eerst inloggen.

Permanent Actueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1