Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 mei 2009 Nieuws

VEH wil ook steun voor woningbezitters zonder NHG

Vereniging Eigen Huis vindt dat ook eigenwoningbezitters geholpen moeten worden die geen hypotheek met NHG hebben. De vereniging wijst daarbij op de verantwoordelijkheid van de hypotheekverstrekkers.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

 
 
 
VEH wil bijvoorbeeld dat huiseigenaren die geen beroep kunnen doen op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) standaard een betalingsregeling aangeboden moeten krijgen waarmee een financieel moeilijke periode kan worden overbrugd. “Het is zowel voor de economie als voor de woningmarkt van groot belang dat het aantal gedwongen verkopen niet onnodig toeneemt. Daarom dienen hypotheekverstrekkers ook mee te werken aan de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen als daarmee het probleem van dubbele woonlasten kan worden verlicht.”
 
“De woningmarkt, waar de hypotheekverstrekkers de laatste decennia zoveel aan hebben verdiend, is door de kredietcrisis ernstig in de problemen gekomen. Vereniging Eigen Huis is van mening dat hypotheekverstrekkers nu hun maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen en de klant daadwerkelijk centraal moeten stellen”, aldus de VEH.
 
“Op dit moment bestaat er alleen een woonlastenfaciliteit voor huiseigenaren die hun hypotheek hebben afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Daarmee kan een financieel moeilijke periode worden overbrugd, bijvoorbeeld in geval van werkloosheid. Vereniging Eigen Huis vindt dat er een vergelijkbare betalingsregeling moet komen voor de ruim 3 miljoen huiseigenaren die geen NHG op hun hypotheek hebben. De vereniging vindt dat hypotheekverstrekkers zich onder de huidige omstandigheden soepel moeten opstellen en hiervoor een standaard regeling moeten aanbieden.”
 
Bron: VEH, 20-05-2009

Uw mening

 
20 mei 2009
Onzin. Sorry hoor, maar kan ik niet anders zeggen. Ja wél soepeler omgaan met tijdelijke verhuur e.d.,
maar een hypotheekverstrekker die nu moet gaan bijspringen bij WW en AO? Kom op jongens, we kunnen
toch niet al onze problemen (en evt. eigen fouten) op ANDEREN af blijven schuiven??
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 mei 2009

Laatst gewijzigd

20 mei 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.