Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
18 mei 2022 Nieuws

Spiegelbeelddekking?

Met de spiegelbeelddekking beogen verzekeraars te bewerkstelligen dat de dekking met betrekking tot een bepaald risico op de ene polis het spiegelbeeld vormt van de uitsluiting van dat risico op een andere polis en omgekeerd.
19 aug 2015 Nieuws

Geen onderzoek naar fouten bij Belastingdienst

Staatssecretaris van Financiën, E. Wiebes, heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over fouten bij de Belastingdienst. Aanleiding voor de Kamervragen was dat een 9-jarig meisje verschillende brieven van de Belastingdienst kreeg. Daarnaast wordt ingegaan op de vraag of vervolgschade als gevolg van gedwongen verkoop van een woning door toedoen van de Belastingdienst vergoed wordt en of immateriële schade vergoed wordt.
23 mrt 2015 Nieuws

Geen aanpassing bestaande planschaderegeling bij plaatsing windmolens

Minister Schult van Haegen reageert op een eerder onderzoek van het Tinbergen Instituut (discussiepaper ‘Renewable Energy and Negative Externalities: The Effect of Wind Turbines on House Prices’).
4 mrt 2015 Nieuws

Financiële dienstverlener toch (deels) aansprakelijk bij 'execution only'

Bij het afsluiten van de beleggingsovereenkomst heeft de consument brochures en algemene voorwaarden ontvangen. Via een handelsplatform van Royal Bank of Scotland N.V kon de consument handelen in derivaten. Volgens een uitspraak van Kifid heeft RBS niet aannemelijk kunnen maken dat de consument voldoende indringend is voorgelicht over de specifieke kenmerken en risico’s van het aangeboden financiële instrument.
22 okt 2014 Nieuws

Hogere fiscale bijtelling als gevolg van aanrijding verhaalbaar?

In het kader van een total loss moet een nieuwe auto worden aangeschaft. Wegens (gewijzigde) fiscale bijtelling van een auto van de zaak, claimt benadeelde de verhoogde bijtelling bij de verzekeraar van de tegenpartij (schuldschade). De rechter kent deze claim toe.
23 aug 2013 Nieuws

Eerste resultaten onderzoeken aardbevingen Groningen

Van 4 onderzoeken over gaswinning in het Groningen-veld die minister Kamp van Economische Zaken (EZ) laat uitvoeren zijn de eerste resultaten klaar. Dat schreef de minister donderdag 22 augustus 2013 aan de Tweede Kamer. Zie link voor onderzoeksrapport. Minister Henk Kamp van Economische zaken (EZ) gaat de komende tijd de ontwikkelingen van huizenprijzen in het aardbevingsgebied in Groningen nauwlettend in de gaten houden.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.