Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 apr 2014 Nieuws

Rendementsheffing Box III blijft intact

De Nederlandse rendementsheffing (Box III) is niet in strijd met het Europees recht noch met door Nederland gesloten internationale verdragen. De rechter mag niet toetsen aan de grondwet. De uitsluiting van verliesverrekening tussen de boxen houdt geen discriminatie naar nationaliteit in volgens het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Klik hier voor volledige uitspraak.

Bron: Rechtspraak.nl

 

Bond voor Belastingbetalers
De Bond voor Belastingbetalers start in samenwerking met accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton een proefproces om de rechtmatigheid van de vermogensrendementsheffing te laten beoordelen. Deze heffing komt feitelijk neer op onteigening, zo stellen beide organisaties.

Bron: Bond voor Belastingbetalers
 

Lees ook…

Voorlopig geen aanpassing fictief rendement (4%) in box 3

Staatssecretaris Weekers van Financiën reageert op kamervragen om verlaging van het fictieve rendement in box 3. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde rentevergoeding op spaartegoeden in 2008 1,9% was en in 2012 2,2%. Een stuk lager dan de fictieve 4% welke nu aangehouden wordt.

Waardebepaling WOZ of taxatie, bij overgang naar box 3?

Belanghebbende heeft in 2007 een andere woning gekocht en de oude woning in de verhuur gedaan. Het gevolg was dat deze woning naar box 3 overging, maar relatie had hier niet tijdig aandacht aan besteed. In een rechtzaak wordt hier op ingegaan.

Commissie acht box 3 heffing tijdelijk gestalde overwaarde terecht

Een particulier had de (tijdelijke) overwaarde op de peildatum 1 januari op een spaarrekening gestald, in afwachting van zijn (vervolg)aankoop van een andere woning. Deze particulier heeft via de 'Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven' een klacht ingediend omdat hij van mening was dat de staatssecretaris van Financiën ten onrechte niet, op grond van de hardheidsclausule ex artikel 63 van de algemene wet inzake rijksbelastingen, heeft goedgekeurd dat de vermogensrendementsheffing over 2011 in zijn geval vanwege bijzondere omstandigheden wordt beperkt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 apr 2014

Laatst gewijzigd

15 apr 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.