Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
1 tot 10 van 9323.
15 jul 2020 Nieuws

Acceptatiecriteria voor bedrijfskredieten en hypotheken aangescherpt

In een door DNB gehouden enquête onder de Nederlandse banken geven zij aan de acceptatiecriteria voor leningen aan ondernemingen en voor woninghypotheken in het tweede kwartaal van 2020 te hebben verscherpt.
15 jul 2020 Helpdesk

Meevaller verkoopwinst gebruiken voor verbouwing?

Relatie A en B hebben een woning aangekocht en vanwege de inbreng van A (verwachte eigenwoningreserve. A = 100% eigenaar oude woning.) is er een draagplichtovereenkomst opgesteld. Nu is de woning van A verkocht (en geleverd) en valt de verkoopwinst hoger uit ten opzichte van eerdere uitgangspunten. Vraag is of deze meevaller aangewend kan worden voor een extra verbouwing (nu er extra bestedingsruimte is).
Dat de meevaller gebruikt kan worden voor de extra verbouwing is op zich mogelijk. De vraag ziet eigenlijk meer op de civiele/ fiscale leningdelen. En dan is het per casus afhankelijk wat de gevolgen/ gewenste aanpassingen zijn.
14 jul 2020 Nieuws

Besluit registratiesysteem toeristische verhuur (internetconsultatie)

Met dit besluit worden minimale eisen gesteld waaraan een registratiesysteem voor toeristische verhuur van woningen aan moet voldoen. Hiermee wordt uniformiteit geborgd voor de ontwikkeling van een registratiesysteem door verschillende gemeenten.
13 jul 2020 Nieuws

Evaluaties eigenwoningregeling

Staatssecretaris Vijlbrief heeft de Tweede Kamer antwoorden op vragen naar aanleiding van een schriftelijk overleg evaluaties eigenwoningregeling gegeven. Hieronder een selectie uit de 75 vragen.
13 jul 2020 Kennis

Update Gedragscode Hypothecaire Financieringen 2020

De Gedragscode Hypothecaire Financieringen is herzien om beter aan te sluiten op de huidige wet- en regelgeving. Een groot deel van de bepalingen uit de Gedragscode is inmiddels verankerd in wetgeving, zoals in het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen en in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
10 jul 2020 Nieuws

Nieuwbouwprijzen Q1-2020

In het eerste kwartaal van 2020 was de prijs van een nieuwbouwkoopwoning gemiddeld 4,8 procent hoger ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gemiddeld was een koopwoning 6,3 procent duurder dan vorig jaar.
10 jul 2020 Nieuws

Helft woningen verkocht boven vraagprijs

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren: 52% van alle woningen werd voor meer verkocht dan dat ervoor gevraagd werd. De prijs van de gemiddeld verkochte woning bedraagt € 335.000, dat is 8,8% meer dan een jaar geleden. Het aantal transacties steeg ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar maar daalde licht met bijna 4% in vergelijking met het jaar ervoor. Dit blijkt uit NVM cijfers van het tweede kwartaal.
10 jul 2020 Nieuws

Addendum: differentiatie overdrachtsbelasting

Het kabinet heeft als gevolg van de krapte op de woningmarkt een onderzoek naar een differentiatie van de overdrachtsbelasting laten uitvoeren door Dialogic. De differentiatie bestaat uit een verlaagd tarief voor starters en/of uit een verhoogd tarief voor beleggers.
10 jul 2020 Nieuws

Forse daling consumentenvertrouwen woningmarkt

Ondanks de stijgende huizenprijzen daalt het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. De stemmingsgraadmeter van de woningmarkt staat inmiddels op het laagste punt sinds de nadagen van de crisis in juni 2014.
9 jul 2020 Nieuws

Meer (NHG) maatwerk voor ondernemers

Als er sprake is van een tijdelijke daling van de omzet als gevolg van de cononacrisis, kunnen geldverstrekkers 'soepeler' rekenen, ingeval van NHG hypotheken.
Getoond 1 tot 10 van 9323. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.