De Wkkgz heeft als belangrijkste doelen de veiligheid en de kwaliteit van de zorg te waarborgen en de positie van cliënten in de zorg te versterken. Daartoe kent deze wet de verplichting voor zorgaanbieders om goede zorg te leveren.
Minister Bruins stuurde de Tweede Kamer de tweede monitor van de Wet kwaliteit, klachten geschillen zorg (Wkkgz). Een brede evaluatie van de Wkkgz wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.
Nieuwe zorgaanbieders worden verplicht zich te melden voordat zij kunnen starten met het verlenen van zorg. Dat staat in het wetsvoorstel Wet toetreding zorgaanbieders waarmee de ministerraad op voorstel van minister Schippers heeft ingestemd.
De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) stelt eisen aan zorgaanbieders. Onderstaande handreiking informeert Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) in de zorg over de wettelijke verplichtingen die voor hen gelden vanuit de Wkkgz.
Voorschriften uit de Wet kwaliteit, klachten, geschillen en zorg. In onderstaand overzicht vindt u een overzicht van alle verplichtingen voor zorgaanbieders vanuit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.