Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
26 mei 2023 Nieuws

Vijf jaar AVG: veel kleine financiële dienstverleners hebben website niet op orde

Vijf jaar na invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is bij bijna 30% van de websites het privacy statement niet conform de wet. Dat blijkt uit een steekproef van Stichting AVG. Vooral kleinere organisaties, waaronder kleine financiële dienstverleners, scoren slecht.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zo heeft bijna 30% van de organisaties geen privacy policy op hun website staan of zijn deze voorschriften niet makkelijk toegankelijk gemaakt. Behalve kleine financiële dienstverleners scoren ook scholen en horecagelegenheden minder goed. Positieve uitschieters zijn zorgorganisaties, makelaars en goededoelen-organisaties.

Zorgwekkend

Maarten Roelfs, voorzitter van Stichting AVG, noemt het ontbreken van een privacy statement vijf jaar na de invoering van de AVG zorgwekkend. “Een privacy statement is essentieel om transparantie en vertrouwen tussen organisaties en consumenten te bevorderen. Consumenten hechten steeds meer waarde aan goede omgang met hun persoonsgegevens. Privacybescherming mag geen optionele toevoeging zijn, maar moet een fundamenteel principe zijn voor succesvolle organisaties.”

De AVG is vandaag exact vijf jaar van kracht. Deze verordening beoogt het versterken van individuele rechten, het bevorderen van transparantie, het verbeteren van gegevensbeveiliging en het stimuleren van verantwoordingsplicht.

De stichting en uitvoeringsorganisatie AVG-Programma ondersteunen (bedrijfs)organisaties via een online platform om aan de AVG-eisen te voldoen. De steekproef van stichting AVG werd uitgevoerd onder bijna 1.400 Nederlandse websites van uiteenlopende organisaties in tien verschillende branches.

Bron: Stichting AVG

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 mei 2023

Laatst gewijzigd

26 mei 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.