Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
3 jun 2021 Nieuws

Veilig Wonen Scan

De Veilig Wonen Scan is een nieuw initiatief van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aan de hand van 10 vragen geeft de scan informatie en tips hoe je inbrekers buiten de deur houdt. Én een indicatie hoe jouw woning scoort op inbraakveiligheid, plus hoe je dat kunt verbeteren.

Onafhankelijk en betrouwbaar

De Veilig Wonen Scan is gratis, betrouwbaar en onafhankelijk. De vragen in de scan zijn tot stand gekomen in samenwerking met de PKVW erkende slotenmakers. De antwoorden op alle vragen geven een indicatie van de inbraakwerendheid van de woning. Als de vragen zijn beantwoord, kan de bewoner een rapport downloaden. Het rapport geeft een indicatie van hoe inbraakveilig de woning is. Er staat ook in hoe verbeteringen aangebracht kunnen worden, met daarbij een doorverwijzing naar een of meerdere erkende PKVW erkende slotenmakers in de omgeving. Schat: “Een PKVW erkende slotenmaker kan ter plaatse bekijken of alles in orde is en benodigde werkzaamheden uitvoeren. Daarmee willen we voorkomen dat bewoners slachtoffer worden van malafide slotenmakers. Dat komt helaas nog veel voor.”

Partners

Fabrikanten en leveranciers van gecertificeerde PKVW-producten kunnen vragen en andere onderdelen van de scan sponsoren. “Met de opbrengst daarvan kunnen we een deel van de online campagne financieren”, zegt Schat daarover. “Maar bewoners worden na het invullen van de Veilig Wonen Scan niet actief benaderd voor acquisitie. De gegevens die bewoners invullen, worden niet met anderen gedeeld.”

Aan het einde van de scan kunnen bewoners ook aangeven dat ze lid willen worden van een buurtpreventieteam van (WhatsApp) Buurtpreventie (WABP). Via WABP.nl houden bewoners hun wijk in de gaten en melden verdachte situaties bij de politie. De politie kan daardoor meer criminelen aanhouden, omdat ze op heterdaad worden betrapt.

 

Klik hier voor de 'Veilig Wonen Scan'


Bron: het CCV

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 jun 2021

Laatst gewijzigd

3 jun 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.