Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 jan 2021 Nieuws

Eisen voor beveiliging bij keyless-entry auto’s aangescherpt

Auto’s met een keyless-entrysysteem zijn gevoeliger voor diefstal en daarom zijn sinds 1 januari de beveiligingseisen aangescherpt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Momenteel is 80% van de 892.000 auto's in Nederland met een keyless entry-systeem niet goed beveiligd. De wagens hebben sleutels waarbij het portier dankzij een elektronische signaal opent. In de auto volstaat het indrukken van de startknop en hoeft de sleutel nergens in.

Uniek: slimme sleutel in slaapstand

In 2019 alleen al werden in ons land ongeveer 7.000 auto's gestolen, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. De directe schade bedraagt 100 miljoen euro per jaar. De nieuwe beveiligingseisen van het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging moet hier een einde aan maken. De nieuwe voorschriften eisen dat de slimme sleutel bij diefstalgevoelige modellen na 5 minuten in slaapstand springt. "Het signaal zendt dan niet meer uit, waardoor dieven het niet kunnen oppikken”, aldus CCV-adviseur Karin Beems.

Website

Om autobezitters alert te houden, is de website autodiefstalcheck.nl gelanceerd, een initiatief van onder meer het CCV, Kiwa SCM en verzekeraars. Iedere autobezitter kan op basis van zijn kenteken zien in welke risicoklasse zijn wagen valt. Als blijkt dat je voertuig niet voldoet aan de nieuwe eisen, dan kan de verzekeraar bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering vragen dat er extra beveiligingsmaatregelen worden genomen.


Bron: HetCVV


Auto’s met huidige certificaten (van voor 1-1-2021), die gekoppeld zijn aan het Keurmerk CCV Voertuigbeveiliging, blijven geldig en verhuizen ook gewoon mee als de auto van eigenaar wisselt. Auto’s met certificaten blijven gewoon verzekerd, maar moeten bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, mogelijk een aanvullende maatregel treffen.  

Mocht een nieuw opgeleverde auto een beveiligingssysteem hebben dat niet aan de nieuwe eisen voldoet van het CCV-keurmerk, dan kan de autobezitter in overleg met de verzekeraar bepalen wat er moet gebeuren. Dat kan onder meer betekenen dat je achteraf een systeem moet inbouwen dat wel voldoet aan de beveiligingseisen.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars

 

 

 

Lees ook…

Overgangstermijn maatregelen keyless entry verlengd

De Commissie van Belanghebbenden van het CCV heeft besloten de overgangstermijn van de eisen voor reeds goedgekeurde systemen op bestaande modellen (CCV Keuringsvoorschrift KE01 “Keyless Entry/Start”) met een half jaar te verlengen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 jan 2021

Laatst gewijzigd

7 jan 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.