Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 dec 2020 Nieuws

Uitspraak Tuchtraad samenloop

In onderhavige kwestie was sprake van een samenloop van verzekeringen, die beide een harde na-u-clausule kennen. kennen. In een dergelijke situatie dient een verzekeraar de wettelijke regeling van artikel 7:961 BW in acht te nemen en verder moeten de Samenloopregeling 2002 van het Verbond van Verzekeraars en de Gedragscode Verzekeraars worden nageleefd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aangeslotene had als eerst aangesproken verzekeraar de schade in behandeling moeten nemen. Het verwijzen naar de andere verzekeraar is een onjuiste aanpak, dat heeft geleid tot een aanzienlijke vertraging in de behandeling van de letselschade van klager.

Lering

Van een ernstige schending van het tuchtrecht als bedoeld in artikel 6 lid 2 onder h van het Reglement is echter niet gebleken. De Tuchtraad neemt daarbij in overweging dat op basis van de toelichting van aangeslotene ter zitting voldoende duidelijk is geworden dat het om een incident gaat. Voorts dat aangeslotene in het incident aanleiding heeft gezien het onderwerp samenloop van verzekeringen in een vroeg stadium in haar opleidingsprogramma op te nemen en in coaching gesprekken met schadebehandelaren aandacht aan het onderwerp te besteden. Tenslotte neemt de Tuchtraad in aanmerking dat aangeslotene haar fout heeft erkend en daarvoor excuses heeft aangeboden.

Beslissing

Klacht is ongegrond.


Bron: Tuchtraad

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 dec 2020

Laatst gewijzigd

18 dec 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.