Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
25 mrt 2020 Nieuws

Uitstel van aangifte krijgen?

Kunnen ouderen die belastingaangifte doen met hulp, uitstel van aangifte krijgen? Kan dit ook automatisch omdat deze ouderen het uitstel niet zelf kunnen aanvragen?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ja, het is ook voor ouderen mogelijk om op laagdrempelige wijze uitstel aan te vragen voor het indienen van de aangifte. Uitstel kan via Mijn Belastingdienst online worden aangevraagd, maar ook heel eenvoudig door te bellen met de Belastingtelefoon. Hiervoor vullen burgers in het keuzemenu het burgerservicenummer in.
Daarnaast heeft de Belastingdienst voor burgers die gebruik maken van hulp bij aangifte door de Belastingdienst en waarvan de afspraken vanwege de maatregelen rond COVID-19 afgezegd moesten worden, ervoor gezorgd dat zij automatisch uitstel krijgen tot 1 september 2020. Hier hoeven zij niets voor te doen.

Alleen eventuele fiscaal partners van mensen die een beroep hadden gedaan op hulp bij aangifte dienen wel zelf uitstel aan te vragen. Dit kan heel eenvoudig via Mijn Belastingdienst of door te bellen naar de Belastingtelefoon.

BelastingTelefoon (0800 - 0543)

Ook vakbonden en andere maatschappelijk dienstverleners helpen burgers bij het doen van aangifte. Ook zij hebben hun afspraken met burgers afgezegd. Deze partijen kunnen voor hun cliënten ook uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Waar het om grotere aantallen cliënten gaat, faciliteert de Belastingdienst dit door uitwisseling van de burgerservicenummers via een beveiligde verbinding.

Hoe snel kunnen mensen rekenen op hun teruggave inkomstenbelasting als zij in maart aangifte doen?

Mensen die in maart aangifte inkomstenbelasting 2019 hebben gedaan krijgen hiervan voor 1 juli bericht. Dit betekent concreet dat ze in mei of juni een aanslag en teruggaaf krijgen. Tussen de 14.000-16.000 belastingplichtigen krijgen een brief "uitgestelde garantieposten", dit betekent dat van hen is meer informatie nodig is. Voor deze groep belastingplichtigen geldt de toezegging dat ze voor volgend jaar maart bericht krijgen. Vooralsnog ligt de Belastingdienst op schema en is het de verwachting dat de aanslagen en teruggaven tijdig kunnen worden verstuurd.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 mrt 2020

Laatst gewijzigd

25 mrt 2020

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.