Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 mrt 2020 Nieuws

Kamervragen rijbewijs

Minister Van Nieuwenhuizen heeft Kamervragen over het artikel '85.000 senioren mogen niet meer met de auto naar het buitenland' beantwoord.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Administratieve regeling

Aanvragen van 75-plussers die in administratieve regeling vallen worden niet versneld behandeld. Het rijbewijs van 75-plussers die in de AMvB vallen wordt met een jaar administratief verlengd. Zij behouden een geldig rijbewijs waarmee ze in Nederland kunnen blijven rijden en ook verzekerd zijn. Het CBR pakt hun aanvraag in de loop van dat jaar op. Daarbij stuurt het CBR op verloopdatum van de verlenging, die verschilt per persoon.

Uitzondering?

Onder welke omstandigheden wordt een uitzondering gemaakt voor de behandeling van de rijbewijsverlenging?

In individuele gevallen kan een uitzondering worden gemaakt. Het CBR hanteert daarvoor de volgende, gecommuniceerde criteria:
- De klant heeft een ernstig ziek familielid in het buitenland;
- Er is een overlijdensgeval in de familie die in het buitenland woont;
- De klant werkt in het buitenland;
- Onvoorziene schrijnendheid vanwege andere factoren.

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

AMvB administratieve verlenging rijbewijs 75-plussers

De tijdelijke verlenging van de geldigheid van het rijbewijs voor 75-plussers met maximaal één jaar, gaat per 1 december 2019 in. Dat heeft minister C. van Nieuwenhuizen laten weten.

Wat is het voertuigrijbewijs?

Voertuigen raken meer en meer geautomatiseerd, maar wat als álle taken van de bestuurder worden overgenomen? Dan zouden zelfrijdende voertuigen zich in het verkeer moeten gedragen als een goede, menselijke bestuurder die kan inspelen op zijn omgeving. Daarom werken de Rijksdienst voor het Wegverkeer en het Centraal Bureau Rijvaardigheid aan een rijbewijs voor voertuigen: een onafhankelijk bewijs dat een voertuig op een veilige en voorspelbare manier aan het verkeer kan deelnemen.

Wijziging rijbewijscodes

Vanaf 19 december 2016 wijzigen de rijbewijscodes. De nieuwe codes zijn vastgesteld door de Europese Commissie en binnen de hele EU hetzelfde. Ook sluiten ze beter aan op de huidige techniek in auto’s en ontwikkelingen in de medische wetenschap.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 mrt 2020

Laatst gewijzigd

20 mrt 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.