Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 apr 2020 Nieuws

Regels over de verdeling van pensioen bij scheidingen vanaf 2021

Minister Koolmees heeft het verslag aangeboden over de regels van de verdeling van pensioen bij scheidingen vanaf 2021 (Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Kosten

In artikel 3, vierde lid, van het wetsvoorstel is geregeld dat de uitvoeringsorganen voor de verdeling kosten in rekening kunnen brengen aan ieder der echtgenoten dan wel deze kosten in mindering kunnen brengen op de uit te betalen bedragen. Bij conversie als verdeelregel zal dit laatste vrijwel niet meer voorkomen. De kosten in mindering brengen op de aanspraak (verrekenen met de conversiewaarde) die aan ieder van de echtgenoten toekomt is een eenvoudige manier om die kosten te innen. Aan de bepaling wordt deze optie derhalve toegevoegd. Omdat bij een aantal pensioenregelingen, zoals de Pensioenwet, dit niet is toegestaan vanwege de regels voor afkoop, wordt daarbij tevens geregeld dat zo nodig afgeweken wordt van de regels omtrent afkoop uit de betreffende pensioenregeling.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Uitstel Wet pensioenverdeling bij scheiding 2021

De Tweede Kamer heeft besloten het wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021 na het zomerreces te behandelen. Dit betekent dat de inwerkingtreding per de beoogde datum 1 januari 2021 niet langer haalbaar is.

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2021

Wie gaat scheiden, wil niet nog jarenlang aan een ex-partner vast zitten. Toch moeten mensen nu soms jaren na dato nog met hun ex-partner om de tafel over de verdeling van het pensioen dat zij tijdens hun huwelijk hebben opgebouwd. Om dit te voorkomen, wordt de verdeling van pensioenen voor partners die gaan scheiden gemoderniseerd. Minister Koolmees heeft het wetsvoorstel 'verdeling van pensioen bij scheidingen 2021' naar de Tweede Kamer gestuurd.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 feb 2020

Laatst gewijzigd

22 apr 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.