Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 feb 2020 Nieuws

Digitale koopovereenkomst

Zorgeloos Vastgoed heeft een eerste demo gepresenteerd van een digitale koopovereenkomst. Die moet er voor zorgen dat het in de toekomst niet meer nodig is om de koopovereenkomst tot wel 7 keer toe te kopiëren, te controleren en te verspreiden. Dat meldt KNB.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het proces rondom een koopovereenkomst is voor consumenten niet altijd even overzichtelijk. Daarom werkt het initiatief Zorgeloos Vastgoed, waarin ook de KNB is vertegenwoordigd, aan een verbetering van het overzicht en inzicht van dit proces. Een eerste stap is het ontwikkelen van een digitale koopovereenkomst. Nu controleert elke partij die de overeenkomst in handen krijgt opnieuw de inhoud. Straks is dat niet meer nodig, onder meer door daar duidelijke afspraken over te maken.

Demo

Een afvaardiging van makelaars, financieel adviseurs, geldverstrekkers, notarissen en het Kadaster heeft maandag (10/2/2020) een eerste demo van de digitale koopovereenkomst bekeken en besproken. De komende tijd gaat Zorgeloos Vastgoed aan de slag met de ontvangen feedback.


Bron: KNB/ Zorgeloos Vastgoed

Lees ook…

Digitaal ondertekenen koopovereenkomst met bankensysteem iDIN

Als eerste makelaar van Nederland heeft Makelaarsland het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten met iDIN mogelijk gemaakt. iDIN is het gezamenlijk initiatief van diverse grote Nederlandse banken, waarmee de identiteit van consumenten kan worden vastgesteld. Dit gebeurt op dezelfde wijze als iDeal.

Digitale zorgpolis wordt de standaard

Het verstrekken van digitale zorgpolissen is reeds mogelijk. Ingevolge artikel 156a, tweede lid, van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering (Rv) dient de verzekeringnemer hiervoor wel uitdrukkelijk toestemming te geven.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

14 feb 2020

Laatst gewijzigd

14 feb 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.