Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 dec 2019 Nieuws

Geen BSN meer op loonstrook

De Belastingdienst heeft middels een wijziging in het het 'Handboek Loonheffing' een wijziging doorgevoerd in de verplichte gegevens die op een loonstrook moeten worden opgenomen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De verplichting voor een werkgever om een loonstrook aan een werknemer te geven staat in het Burgerlijk Wetboek, artikel 7:626. De verplichte gegevens staan ook opgesomd in stap 10 van het Handboek loonheffingen. De loonstrook moet minimaal deze 'verplichte gegevens' bevatten.

Naast deze verplichte gegevens stond eerder ook in het Handboek dat het 'aan te raden was' om andere gegevens op de loonstrook te vermelden, waaronder het burgerservicenummer (bsn). Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mag dat niet meer. Omdat daarnaast de loonstrook geen onderdeel is van fiscale wetgeving heeft de Belastingdienst besloten om alle 'aan te raden gegevens' uit het Handboek loonheffingen te verwijderen.

Klik hier voor het Handboek. Deze wordt regelmatig bijgewerkt.

 

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Verplaatsing BSN op paspoorten en identiteitskaarten naar QR-code

Met ingang van maandag 2 augustus 2021 wordt het BSN uit de machine leesbare strook (MRZ) van paspoorten en identiteitskaarten verwijderd en verplaatst naar een QR-code op de achterzijde van identiteitskaarten en de houderpagina van paspoorten.

Gebruik burgerservicenummer (BSN) bij (hypotheek)advies

Het burgerservicenummer (BSN) is een persoonsnummer dat in de eerste plaats bedoeld is voor het contact tussen burgers en de overheid. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen gebruiken als dat wettelijk is bepaald. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een aantal antwoorden gegeven op vragen over BSN.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 dec 2019

Laatst gewijzigd

13 dec 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.