Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
10 jul 2019 Nieuws

Verzamelbrief Pensioenonderwerpen

Minister W. Koolmees heeft eerder aangegeven dat de definitie van de reële dekkingsgraad aanpassing behoeft; voortaan moet de risicovrije termijnstructuur (RTS) als rekenrente gebruikt worden om verplichtingen te verdisconteren en kan niet langer het verwachte beleggingsrendement gebruikt worden. Ook licht hij een wijziging van www.mijnpensioenoverzicht.nl toe.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een dekkingsgraad laat zien in welke mate de actuele verplichtingen aan de passivakant van de balans, gedekt zijn door het nu aanwezige fondsvermogen aan de activakant van de balans.

Nominale dekkingsgraad

Een nominale dekkingsgraad laat zien in welke mate de nominale verplichtingen (de uit te keren pensioenen) van nu en die in de toekomst, gedekt zijn door nu aanwezig vermogen.

Reële dekkingsgraad

Een reële dekkingsgraad laat zien in welke mate de reële verplichtingen gedekt zijn door nu aanwezig fondsvermogen. De reële verplichtingen zijn de nu en in de toekomst uit te keren pensioenen, maar dan zodanig verhoogd dat er sprake is van volledig koopkrachtbehoud.
De reële dekkingsgraad laat zien in welke mate nu aanwezig vermogen in het fonds voldoet om pensioen uit te keren met volledig koopkrachtbehoud. Het in de toekomst nog te realiseren overrendement telt naar verwachting op bij het vandaag aanwezige fondsvermogen, maar is nu nog niet aanwezig om de met inflatie opgehoogde kasstroom te dekken en telt dus niet mee in de reële dekkingsgraad.

Website

Per 30 september zal op www.mijnpensioenoverzicht.nl andere informatie beschikbaar zijn voor individuele deelnemers, namelijk het individuele pensioen weergegeven in scenario-bedragen. Die bedragen zullen de deelnemer inzicht geven in de reële verwachtingen die hij of zij mag hebben ten aanzien van de hoogte én van de koopkracht van zijn of haar toekomstige pensioenuitkering.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 jul 2019

Laatst gewijzigd

10 jul 2019

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.