Het verschil van mening kwam te voorschijn naar aanleiding van de adviezen die minister Zalm van Financiën vorige week aan de Tweede Kamer inzake de hypotheekprovisie en transparantie. Volgens het Verbond wordt het probleem van provisiegedreven verkoop niet opgelost met het onderscheid tussen advies- en verkoopkosten, zoals het ministerie heeft voorgesteld. Het Verbond stelt dat door de inwerkingtreding van de Wfd en zorgplicht die daarin is vastgelegd, er automatisch een betere verdeling tussen afsluit- en doorlopende provisie tot stand komt.
Bron: VVP Online, 22-12-2004
Fintool
info@fintool.nl
085 111 89 99
Kies ik het medicijn wat toevallig de apotheek de minste provisie oplevert, dan heeft hij pech. Maar het belang van de klant heeft geteld
Zo gaat het ook in onze branche. De klant moet kunnen kiezen.
Verantwoord aldus waarom je het ene of het andere produkt hebt verkocht, en doe dat samen met je klant.
Ik vind het onzin om na mijn keuze de apotheek te vragen wat hij er nou aan verdient. Sterker nog, ik vind het in het kader van normen en waarden niet eens kunnen! De bemoeizucht ten top.
Bovendien spreidt een goede adviseur zijn 6000 euro of wat het ook is, los van het terugboekingsrisico, uit over tenminste 20 jaar. de looptijd van het advies.
Daar hoeft de apotheker niet eens rekening mee te houden. Want als het doosje leeg is, koop ik gewoon weer een nieuw doosje. Arme verzekerings/hypothekenbranche.