Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 dec 2004 Nieuws

Veel Nederlanders overwegen switch zorgverzekeraar

Een groot deel van de ziekenfondsverzekerden in Nederland overweegt een overstap naar een andere zorgverzekeraar. Dat blijkt uit gegevens van Independer.nl. Het internetbedrijf verwacht dat in vergelijking met vorig jaar tot vijf keer zo veel ziekenfondsverzekerden overstappen. Ook bij particulieren is een forse toename te zien. Bij Verzekeringssite.nl worden nu ruim tweeënhalf keer zo veel offertes aangevraagd als in dezelfde periode vorig jaar.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de eerste twee weken van december zijn volgens Independer.nl al ruim 500.000 vergelijkingen gemaakt voor een ziekenfonds- en ziektekostenverzekering. Dat is bijna drie keer zo veel als vorig jaar in dezelfde periode. De gestegen belangstelling voor een andere zorgverzekeraar is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van de forse premiestijgingen voor de ziekenfonds- en ziektekostenverzekering 2005.

 

De belangstelling is ook opmerkelijk omdat Nederlanders tot nu passief waren op dit gebied. Vorig jaar is 2% van de tien miljoen ziekenfondsverzekerden van maatschappij veranderd. Independer.nl verwacht dat het percentage de komende weken stijgt met vijf tot tien. De schatting is gebaseerd op de hoeveelheid bezoekers van de site en het aantal mensen dat een offerte heeft aangevraagd.

 

Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat ziekenfondsverzekerden de afgelopen jaren het minst zijn gewisseld van verzekeraar. Ruim negen miljoen mensen (90%) zijn nog verzekerd bij het plaatselijke ziekenfonds, terwijl dat sinds tien jaar niet meer verplicht is.

 

Bron: Kluwer, 20-12-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

21 dec 2004

Laatst gewijzigd

21 dec 2004

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.