Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 dec 2004 Nieuws

Overheid moet waarschuwen voor lenen geld

De overheid moet duidelijker gaan waarschuwen voor de risico's van geld lenen. De Utrechtse wethouder Spekman zegt in het Algemeen Dagblad dat steeds meer mensen in geldnood komen door leningen die ze niet meer kunnen afbetalen. Ook wethouders in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag maken zich grote zorgen over het toenemend aantal mensen dat financieel aan de grond raakt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Te vaak worden leningen of andere dure contracten afgesloten zonder dat er duidelijkheid bestaat over de aflossing van het contract. Mede daardoor belanden veel mensen in het rood. In heel Nederland meldden zich dit jaar 152.000 huishoudens voor schuldhulpverlening. Een forse groei van ruim 13%, zegt het Landelijk Platform Schuldhulpverlening.

 

Bron: RTL Nieuws, 18-12-2004

Uw mening

 
E.Gerritse
20 dec 2004
Op zich geen slecht initiatief, maar wat hierbij belangrijk is dat consument gewaarschuwd wordt voor kredieten, waarvan hij/zij niet altijd in de gaten heeft dat hier sprake is van krediet.
Ik noem hierbij :vandaag kopen en volgend jaar betalen, verzendhuiskredieten, comfort card, credit-card, debetstand bij bank etc.

Weliswaar kan men bij een beetje nadenken, nagaan dat het hier kredieten betreft, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen dit toch niet voldoende beseffen, zodat door de veelheid hiervan voor veel mensen teveel krediet wordt gegeven
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

20 dec 2004

Laatst gewijzigd

20 dec 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.