Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 dec 2004 Nieuws

Consument wil voordelen collectiviteit behouden

De consumenten zijn in meerderheid (67%) een voorstander van collectieve contracten. Dat blijkt volgens Het Verbond van Verzekeraars uit de eerste resultaten van een representatief onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek onder een panel van ruim duizend consumenten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uit het onderzoek blijkt dat veel consumenten nog niet de voordelen van het nieuwe ziektekostenstelsel zien,  maar dat ze vooral belangstelling hebben voor de prijs, aanvullende pakketten en vooral de kortingen op de ziektekostenpremie via collectieve contracten.

 

Op dit moment zorgen collectieve ziektekostencontracten tussen werkgevers en verzekeraars ervoor dat veel werknemers en hun familieleden kortingen op hun ziektekostenpremies krijgen. In de huidige voorstellen voor het nieuwe ziektekostenstelsel worden deze mogelijkheden voor werkgevers onaantrekkelijker, omdat er voor henzelf niet of nauwelijks financieel voordeel valt te behalen met het sluiten van dit soort contracten. Als het aan de consument ligt, blijft de situatie zoals deze nu is.

 

Een ruime meerderheid (67%) van de consumenten is voorstander van collectieve ziektekostenverzekeringen. Juist de consumenten, die momenteel reeds verzekerd zijn via een collectief contract zijn hier een groot voorstander van. Van deze groep zegt 84% collectieve contracten een goed idee te vinden. De ervaringen met collectieve verzekeringen zijn dermate positief of de voordelen dusdanig groot dat de consument hier niet meer vanaf wil.

 

Tweederde van de individueel verzekerden (67%) vindt collectieve contracten ook een goed idee. Collectief verzekerden waarderen de eigen ziektekostenverzekeraar ook beter dan individueel verzekerden. Dit blijkt uit de rapportcijfers die men geeft: 64% van de collectief verzekerden geeft een 8 of hoger tegenover 51% van de individueel verzekerden.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars, 15-12-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

15 dec 2004

Laatst gewijzigd

15 dec 2004

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.