Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 jan 2005 Nieuws

Fiscale positie zelfstandigen volgend jaar beter geregeld

Opdrachtgevers van zelfstandigen zijn vanaf 1 januari 2005 gevrijwaard van het betalen van premies voor werknemersverzekeringen en loonbelasting als zelfstandigen beschikken over een verklaring arbeidsrelatie (var) van de Belastingdienst.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Tweede Kamer heeft hier dinsdag met algemene stemmen mee ingestemd. Bij de huidige var heeft een opdrachtgever niet de zekerheid dat hij achteraf geen belasting of premies hoeft te betalen, in de nieuwe situatie wel. Dat geldt ook voor opdrachten die doorlopen in het volgende jaar, mits ze vóór 1 november van het lopende jaar zijn verleend.

 

Met de nieuwe regeling wil het kabinet het zelfstandig ondernemerschap aantrekkelijker maken. Het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) heeft verheugd gereageerd op de nieuwe regeling.

 

Bron: Kluwer, 24-11-2004

 

Meer informatie over de uitbreiding van de rechtsgevolgen en over de overgangsregeling vindt u in het onderdeel Verklaring arbeidsrelatie, en in de brochure De Verklaring Arbeidsrelatie op de site van de Belastingdienst.

Rubrieken

Opvoerdatum

25 nov 2004

Laatst gewijzigd

27 jan 2005

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.