Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 nov 2004 Nieuws

Twintigduizend ‘fraudeurs’ op zwarte lijst banken

Op een zwarte lijst van Nederlandse banken prijken twintigduizend namen van fraudeurs en vermeende oplichters. Dat zegt directeur Hein Blocks van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) volgens de Volkskrant. Wie op de lijst staat, kan moeilijk of geen hypotheek afsluiten, krediet opnemen of rood staan bij banken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De zwarte lijst van de banken - Externe Verwijzingsapplicatie (EVA) genaamd - bestaat sinds 1997. Het is de eerste keer dat de NVB informatie verschaft over het aantal personen op de lijst. Wie fraude pleegt of een poging daartoe doet, komt op de lijst. Dat betekent ook dat er mensen op staan die niet veroordeeld zijn. Volgens de NVB staat iedereen op de lijst tegen wie banken aangifte hebben gedaan of tegen wie aangifte gedaan had kunnen worden. Daarmee spelen de banken niet voor eigen rechter, zegt Blocks. De lijst is slechts een middel om frauderende klanten te weren en het risico op niet-terugbetaling te verkleinen. Klanten die zich gedupeerd voelen, kunnen bezwaar k maken bij de Geschillencommissie Bankzaken. Het gebruik van elementaire bankdiensten wordt niet door de zwarte lijst beperkt.

 

Bron: de Volkskrant, 23-11-2004

Rubrieken

Opvoerdatum

23 nov 2004

Laatst gewijzigd

23 nov 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.