Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 jun 2017 Nieuws

Doelgroepenonderzoek – Gescheiden vrouwen

Begin 2017 heeft Motivaction in opdracht van de Stichting Pensioenregister onderzoek gedaan. Het onderzoek betrof drie kwetsbare groepen die relatief weinig inloggen op Mijnpensioenoverzicht.nl. Steeds gecombineerd met een situatie waarin zij relatief ontvankelijk zijn voor informatie over pensioen. De onderzochte groepen zijn: gescheiden vrouwen, jongeren tot en met 34 jaar die getrouwd of (geregistreerd) samenwonend zijn en zzp’ers die 5 jaar of langer zelfstandig zijn.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De deelnemers aan de onderzoeken hebben de bewuste situatie al meegemaakt. Hierdoor konden zij vanuit hun ervaring antwoord geven en suggesties doen aan anderen. Er werd onder andere gevraagd of, en zo ja door wie, ze geholpen zijn in die situatie en of ze iets geregeld hebben voor hun pensioen.

Download: "Onderzoek" (pdf, 35 pagina's)

30% van de gescheiden vrouwen denkt dat scheiding invloed heeft op hun pensioen Drie op de tien gescheiden vrouwen (30%, n=447) denkt dat scheiding invloed op het pensioen heeft. Daartegenover staat dat 45% van de gescheiden vrouwen aangeeft dat zij niet denken dat scheiding invloed heeft op hun pensioen. Tot slot geeft 25% van de gescheiden vrouwen aan niet te weten of scheiding gevolgen heeft voor hun pensioen.

Tijdens de scheiding is 69% (n=447) van de vrouwen niet actief bezig geweest met hun pensioen, en geeft het 78% aan niet te zijn bijgestaan in het regelen van hun pensioenzaken tijdens de scheiding. In bredere zin zien we dat 15% (n=447) gescheiden vrouwen überhaupt niet weet hoe hun inkomen geregeld is als ze met pensioen gaan.

Het is duidelijk dat, ook bij een ingrijpend life event als scheiden, er weinig aandacht uitgaat naar de pensioensituatie. 36% (n=447) vrouwen heeft dan ook niets geregeld voor hun pensioen ten tijde van de scheiding.


Bron: Pensioenregister

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Wijziging UPO modellen: nettopensioen niet in Pensioenregister

In de UPO-modellen voor actieven (model 1, 1a, 2, 2a, 3 en 3a) is een wijziging aangebracht. Deelnemers worden er - indien van toepassing - op gewezen dat het Pensioenregister het nettopensioen niet toont.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.