Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
15 nov 2004 Nieuws

Huishoudens somber over hun financiën

Nederlanders blijven somber over hun financiële situatie. Net als vorig jaar verwacht bijna een op de vijf huishoudens er de komende twaalf maanden op achteruit te gaan. Oudere alleenstaanden zijn het vaakst somber over hun financiële toekomst.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het pessimisme over de eigen financiële situatie blijft onveranderd hoog. In de eerste tien maanden van dit jaar verwachtte 19 procent van de huishoudens er de komende twaalf maanden op achteruit te gaan; 14 procent rekende op een verbetering. Net als vorig jaar is het aantal pessimisten dus groter dan het aantal optimisten.

Ook over het nabije verleden blijft het oordeel negatief. Zo vindt dit jaar 36 procent van de huishoudens dat hun financiële situatie in de voorafgaande twaalf maanden is verslechterd. Daar staat tegenover dat 11 procent een verbetering heeft ervaren.

 

Somber over de toekomst van hun financiële situatie zijn vooral de alleenstaande 45-plussers. Bijna een kwart verwacht de komende twaalf maanden een verslechtering. In iets mindere mate zijn ook oudere paren zonder kinderen pessimistisch. Jongere huishoudens en gezinnen met kinderen zijn aanzienlijk optimistischer. Betalingsachterstanden komen minder voor: bijna zes van elke honderd huishoudens gaf aan dat ze in de afgelopen twaalf maanden een of meer achterstanden hadden bij de betaling van de vaste lasten. Al met al kwam 13 procent van de huishoudens naar eigen zeggen moeilijk rond.

 

Bron: CBS, 15-11-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

15 nov 2004

Laatst gewijzigd

15 nov 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.