Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 okt 2004 Nieuws

Oudere werknemers hebben meer kans op beroepsziekten

Bij oudere werknemers komen beroepsziekten aanzienlijk vaker voor dan bij jongere werknemers. Zonder tijdige invoering van preventieve maatregelen die op ouderen zijn toegesneden, zullen de vergrijzing en de wens ouderen langer te laten doorwerken meer beroepsziekten opleveren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dat blijkt uit het Signaleringsrapport Beroepsziekten 2004 van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). Alleen allergieën komen vaker voor bij jongeren. Ouderen hebben vaker beroepsgebonden aandoeningen aan het bewegingsapparaat en psychische aandoeningen. Ook hebben ze vaker last van slechthorendheid. Beroepsziekten komen vaker voor bij ouderen doordat zij over het algemeen langer aan schadelijke stoffen zijn blootgesteld, waardoor er een fysieke of mentale overbelasting kan ontstaan. Daarnaast zijn er ziekten die pas na decennia de kop opsteken, zoals buikvlieskanker door blootstelling aan asbest. Een derde reden is dat ouderdom vaak gepaard gaat met een verminderde belastbaarheid.

 

Bron: Staatscourant, 26-10-2004

Rubrieken

Opvoerdatum

27 okt 2004

Laatst gewijzigd

27 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.