Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
22 aug 2016 Nieuws

30 procent meer aanrijdingen na zomervakantie

Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) die het gehele jaar de schadeclaims van automobilisten als gevolg van aanrijdingen bijhouden. Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn voor kwetsbare verkeersdeelnemers zoals naar schoolgaande kinderen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!
“We constateren een opvallende piek in het aantal aanrijdingen vlak na de zomervakantie, als kinderen weer naar school gaan”, aldus algemeen directeur Richard Weurding. In de weken na de zomervakantie steeg in 2015 het gemiddeld aantal schadeclaims van automobilisten na anrijdingen met een voetganger of fietser van 211 naar 280 per week. “Deze stijging verdient aandacht, het gaat immers om de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen”, aldus Weurding.

De scholen zijn weer begonnen

Samen met Veilig Verkeer Nederland, die vandaag start met ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne, vraagt het Verbond aandacht voor de kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. “Na de zomervakantie zijn er ieder jaar weer veel nieuwe kinderen op de schoolroute. Automobilisten moeten na de zomervakantie altijd weer even gewaarschuwd worden om extra op te letten omdat kinderen in grote groepen, lopend en op de fiets op weg zijn naar school. Er zijn veel nieuwe kinderen op de schoolroute en ook veel onervaren fietsers”, aldus Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland.
 

Safety Deals

Verzekeraars zetten zich al langer in voor verkeersveiligheid. Het Verbond heeft verschillende Safety Deals met partners, zoals Veilig Verkeer Nederland, gesloten om kwetsbare verkeersdeelnemers bewust te maken van risico’s. Daarnaast maken verzekeraars zich sterk voor het registreren van elke aanrijding in Nederland. Daarom is in april de app Mobielschademelden gelanceerd.
 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

22 aug 2016

Laatst gewijzigd

22 aug 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.