Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 nov 2004 Nieuws

Eén geschilleninstantie voor financiële producten

Er moet één instantie komen voor geschillen over financiële producten. Dat was één van de boodschappen die Bernard ter Haar, plaatsvervangend thesaurier-generaal van het ministerie van Financiën, had tijdens een speech op een symposium van het Dutch Securities Institute.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op dit moment bestaan er diverse buitengerechtelijke geschilbeslechters voor financiële diensten naast elkaar. Op het terrein van krediet zijn er zes, waaronder de Geschillencommissie bankzaken, de Commissie van Toezicht VFN en de Geschillencommissie Hypothecair Financieringen. Voor verzekeringen is er de Ombudsman verzekeringen en voor effectendienstverlening de klachtencommissie en commissie van beroep DSI. Voor klanten van financiële ondernemingen kan dit gevarieerde landschap erg ondoorzichtelijk zijn. Bovendien kunnen klanten tussen wal en schip vallen omdat meerdere buitengerechtelijke geschillenbeslechters zich onbevoegd achten. Ook komen er steeds meer combinatieproducten op de markt waardoor onduidelijk is voor consumenten tot welke geschillenbeslechter men zich moet richten.

 

Bron: ministerie van Financiën, 26-10-2004

 

 

Rubrieken

Opvoerdatum

27 okt 2004

Laatst gewijzigd

3 nov 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.