Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
26 okt 2004 Nieuws

Voorwaarden hypotheekaftrek aangescherpt

De Hoge Raad heeft de voorwaarden voor de aftrek van de hypotheekrente aangescherpt. Huiseigenaren die een lening afsluiten voor onderhoud of de verbouwing van hun huis, kunnen voortaan de rente pas aftrekken vanaf het moment dat de uitgaven zijn gedaan. En niet meer, zoals eerder het geval was, op het moment dat de lening werd afgesloten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het arrest van het hoogste rechtscollege is met onmiddellijke ingang van kracht. Het ministerie van Financiën wilde duidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek bij onderhoud of verbouwing en zette de zaak tot aan de Hoge Raad door.

Bij een andere belastingregel heeft de rechter een ruimer standpunt ingenomen dan het ministerie. Volgens het college maakt het niet uit wanneer van de rekening waarop het geld voor de verbouwing is gestort, geld is gehaald voor de aankoop van bijvoorbeeld een auto. In de oude situatie schrapte de belastinginspecteur de renteaftrek in dit geval. De Hoge Raad vindt wel dat het geleende geld liquide voorhanden moet zijn voor de verbouwing of het onderhoud.

 

Bron: Nu.nl, 26-10-2004

Rubrieken

Opvoerdatum

26 okt 2004

Laatst gewijzigd

26 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.