Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 okt 2004 Nieuws

Verbond: marktwerking leidt tot kostenbesparingen in zorg

Werkgevers moeten in het nieuwe zorgverzekeringsstelsel meer ruimte krijgen om collectieve contracten af te sluiten met verzekeraars, omdat daarmee aanzienlijk in kosten kan worden bespaard. Dat is volgens het Verbond van Verzekeraars de belangrijkste boodschap tijdens de discussiebijeenkomst ‘Rendement van de zorg’, die onlangs werd gehouden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In het nieuwe ziektekostenstelsel ziet Verbondsvoorzitter Paul Overmars, die als dagvoorzitter optrad bij de bijeenkomst, te weinig stimulans voor werkgevers om gunstige collectieve contracten voor hun werknemers af te sluiten. Dat staat volgens hem haaks op allerlei verplichtingen vanuit de sociale zekerheid om wel iets aan het ziekteverzuim te doen.

 

Het Verbond heeft daarom zowel NYFER als de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO) opdracht gegeven om de effecten van het nieuwe ziektekostenstelsel in kaart te brengen. Uit beide rapporten, die tijdens de discussiebijeenkomst werden gepresenteerd, blijkt dat meer marktwerking tot aanzienlijke kostenbesparingen kan leiden. NYFER ziet met name een belangrijke winst bij collectieve ziektekostencontracten, die werkgevers straks met verzekeraars moeten afsluiten voor hun werknemers. Het stimuleren van collectieve contracten levert volgens NYFER een kostenbesparing op van maar liefst € 2,5 miljard, 10% van de totale kosten van de basisverzekering. Ook SEO, die het plan-Hoogervorst heeft vergeleken met het stelsel dat het Verbond voor ogen heeft, denkt dat er kosten kunnen worden bespaard.

 

Bron: Verbond van Verzekeraars, 21-10-2004

Rubrieken

Opvoerdatum

21 okt 2004

Laatst gewijzigd

21 okt 2004

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.