Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 apr 2015 Nieuws

Doorverkoop van via online enquêtes verkregen gegevens van consumenten valt onder Wft

De AFM heeft een (gematigde) boete opgelegd aan een financieel dienstverlener. De overtreder heeft via online enquêtes gegevens van consumenten opgevraagd en deze verkocht aan financiële dienstverleners waarmee zij samenwerkte. De overtreder stelde de consument bijvoorbeeld vragen over zijn interesse in het af- of oversluiten van een verzekering, hypothecaire lening of consumptief krediet.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Een selectie van de ingewonnen gegevens gaf de overtreder door aan de financiële dienstverleners, die vervolgens gericht contact konden opnemen met de consument. Deze activiteiten van de overtreder vallen onder het wettelijke begrip bemiddelen, waarvoor een vergunning verplicht is.

Op deze zaak is nog het oude boeteregime van toepassing, waarbij voor deze overtreding een vast boetebedrag geldt van €96.000. Deze boete is in bezwaar gematigd tot €24.000.

Download: 'Boetebesluit AFM' (pdf, 16 pagina's)


Bron: AFM

Lees ook…

AFM boete voor niet-passende advisering bij consumptief krediet (door freelancers)

De AFM heeft geconstateerd dat een intermediair in de periode van 14 november 2012 tot en met 30 januari 2013 ernstig tekort is geschoten in haar dienstverlening, doordat geen of onvoldoende informatie is opgevraagd ten behoeve van een passende advisering in krediet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 apr 2015

Laatst gewijzigd

20 apr 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.