Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 okt 2004 Nieuws

Consumentenbond verheugd over aangenomen Wfd

De Consumentenbond is blij dat de Tweede Kamer dinsdag met algemene stemmen de Wet financiële dienstverlening (Wfd) heeft aangenomen. “Al met al is deze wet een grote stap in de richting van bescherming van de consument ten opzichte van malafide dienstverleners”, aldus de bond in een persbericht.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

“De ellende rondom aandelenlease staat nog steeds in de belangstelling, maar er zijn ook minder opvallende kwalijke activiteiten van financieel dienstverleners bekend. Uit een recent onderzoek in opdracht van het Ministerie van Financiën blijkt dat er bij verkoop van financiële producten door tussenpersonen ‘perverse prikkels’ bestaan. Deze prikkels zetten tussenpersonen aan om meer te kijken naar het eigen financieel belang dan dat van de consument. De Consumentenbond vindt dat tussenpersonen openheid moeten geven over wat zij aan provisie ontvangen. Verder pleit de bond al jaren voor afschaffing van het huidige provisiesysteem, waarbij een tussenpersoon alleen aan het begin van een vaak langjarig-contract een beloning ontvangt en daarna niet meer. Zo’n systeem zet tussenpersonen aan tot provisiejacht en haalt de economische prikkel weg om de klant ook tijdens de looptijd goed te blijven bedienen; de buit is immers al binnen”, schrijft de Consumentenbond.

 

Jammer vindt de Consumentenbond het dat haar voorstel voor een openbaar toegankelijk deskundigheidsregister op persoonsniveau het niet gehaald heeft. In de nieuwe wet komt alleen te staan dat feitelijk leidinggevenden over aantoonbare deskundigheid moeten beschikken. De bond zal nu binnen de branche zelf pleiten voor het opzetten van een dergelijk register.

 

Bron: Consumentenbond, 06-10-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

6 okt 2004

Laatst gewijzigd

6 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.