Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 okt 2004 Nieuws

IMF positief over Nederlands financieel stelsel

Het Nederlandse toezicht op het financiële stelsel kan volgens het Internationale Monetaire Fonds (IMF) dienen als een model voor toezichthervormingen in andere landen. Het IMF concludeert in het kader van het zogenaamde Financial Sector Assessment Program, waarbij financiële stelsels van lidstaten worden beoordeeld, dat het financiële stelsel in Nederland sterk genoeg is om abrupte schommelingen in aandelenkoersen, wisselkoersen, rentestanden en kredietwaardigheid van bedrijven op te vangen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ook verzekeraars zijn over het algemeen goed bestand tegen schokken op financiële markten. De solvabiliteitsbuffer van pensioenfondsen is door het grotere gewicht van aandelen in de beleggingsportefeuille het meest kwetsbaar voor een daling in beurskoersen. Pensioenfondsen zijn vergeleken met

banken en verzekeraars eveneens gevoeliger voor veranderingen in rente en wisselkoersen.

 

Het Nederlandse toezicht op het financiële stelsel wordt volgens het IMF gekenmerkt door een naar internationale maatstaven hoge kwaliteit. Met name vanwege de vernieuwde taakverdeling tussen toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten, bevindt Nederland zich in de ogen van het IMF in de voorste gelederen als het gaat om de modernisering van toezichtregimes. Om dit nieuwe toezichtmodel goed te laten functioneren dient wel elke toezichthouder een duidelijk eigen mandaat te hebben, benadrukt het IMF, zodat overlapping van werkzaamheden wordt voorkomen.

 

Bron: ministerie van Financiën, 05-10-2004

 

Rubrieken

Opvoerdatum

6 okt 2004

Laatst gewijzigd

6 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.