Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
30 aug 2012 Nieuws

Aflossen geen eis voor renteaftrek

Voor nieuwe hypotheken is periodieke aflossing vanaf 2013 niet verplicht om in aanmerking te komen voor renteaftrek. Dat concludeert De Hypotheker uit een politiek debat tussen Kamerleden over de woningmarkt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

De Hypotheker: “De praktijk … om na het Lenteakkoord alleen nog hypotheken op annuïteitenbasis aftrekbaar te maken, betitelden de politici als onjuist. Het gaat er slechts om dat de hypotheekrenteaftrek jaarlijks volgens een annuïtair schema wordt afgebouwd.” Wat voor hypotheekvorm wordt gekozen, doet dan niet ter zake.

 

Staatssecretaris Weekers heeft begin deze zomer nog aan de Tweede Kamer laten weten dat juist wel volgens een annuïtair schema moet worden afgelost om van de fiscale aftrek gebruik te kunnen maken.

 

Carola Schouten van de ChristenUnie kwam tijdens het debat met een nieuw voorstel: het fiscaal aftrekbaar maken van rente die betaald wordt over een restschuld die wordt meegenomen in een nieuwe hypotheek. “Hierdoor wordt de drempel voor doorstromers (en de banken) om een restschuld te accepteren verlaagd.”

 

Bron: AM Web, 29-08-2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.