Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
20 aug 2012 Nieuws

Annuïteitenhypotheek niet populair

Een derde van de Nederlandse huishoudens kiest bij een nieuwe woning voor het afsluiten van een volledige hypotheek. Dat blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. Onder de huidige wetgeving gaat slechts 14 procent voor een annuïteitenhypotheek, de hypotheekvorm die, bij uitvoering van het Lenteakkoord, recht op renteaftrek geeft.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

In de leeftijdsklasse tot 35 jaar wil ruim de helft van de huishoudens de toekomstige aanschaf van een woning financieren met een volledige hypotheek. Bij medioren (35 tot 55 jaar) geldt dit voor ruim een derde van de huishoudens en bij 55-plussers voor een vijfde. Bij alle leeftijdsklassen weet ruim een kwart nog niet precies hoe ze een volgende woning willen financieren.

 

Slechts 3 procent van de starters tot 35 jaar zou bij de aanschaf van een nieuwe woning op voorhand kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Deze hypotheekvorm is onder medioren en senioren juist iets populairder. In deze beide leeftijdsgroepen zou 17 procent op voorhand kiezen voor een dergelijke hypotheekvorm.

 

Uit het onderzoek blijkt dat het beeld dat Nederlandse huishoudens hebben van de prijsontwikkeling op de woningmarkt steeds realistischer wordt. Jongeren geven vrijwel unaniem aan te verwachten dat bij een toekomstige verhuizing geen sprake zal zijn van (gedeeltelijk) financiering uit de overwaarde van de oude woning. De financiering zal tot stand moeten komen middels een volledige hypotheek of een gedeeltelijke hypotheek, in combinatie met eigen spaarmiddelen.

 

Bron: USP Marketing Consultancy, 18-08-2012

Uw mening

 
Harry Waaijenberg
20 aug 2012
WAT een open deuren weer. Maar USP heeft z'n doel weer bereikt: gratis publiciteit.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.