Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 aug 2012 Nieuws

Boetevrij aflossen bij meer banken mogelijk

Steeds meer banken bieden de mogelijkheid om zonder boete extra af te lossen. Hierdoor neemt de kans af dat consumenten een aanzienlijke restschuld overhouden na de verkoop van hun huis.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Volgens De Telegraaf bieden ABN Amro, BLG Wonen, ING, Florius en Nationale-Nederlanden klanten de mogelijkheid om maandelijks extra af te lossen zonder boete. Bij BLG Wonen, Florius en Nationale-Nederlanden kan dat met een automatische incasso.

 

Per jaar geldt bij de meeste hypotheekverstrekkers een minimale aflossing van 500 euro en een maximumbedrag dat overeenkomt met 10 procent van de hypotheekschuld. Florius en Nationale-Nederlanden hanteren een minimumbedrag van 25 euro per maand, BLG Wonen kent geen minimale aflossing.

 

Het grote nadeel van meer aflossen op een hypotheek is dat dit tot een lagere belastingaftrek leidt. Daar staat tegenover dat geld sparen momenteel nauwelijks iets oplevert, terwijl de hypotheekrente relatief hoog is. Extra aflossen levert bovendien lagere maandlasten op en zorgt ervoor dat het huis minder van de bank en meer van u wordt.

 

Bron: De Telegraaf, 13-08-2012

Lees ook…

Boetevrij aflossen bij Florius

Florius biedt haar klanten vanaf 4 juni de mogelijkheid boetevrij af te lossen op de hypotheek.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.