Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 aug 2012 Nieuws

Verbond komt met regeling voor reparatiekosten

Het Verbond werkt aan een klantvriendelijke regeling die moet voorkomen dat reparatiekosten bij de consument terechtkomen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bij de aankondiging van het provisieverbod dat op 1 januari volgend jaar moet ingaan, heeft minister De Jager (Financiën) aangegeven voorstander te zijn van een zo zuiver mogelijk marktmodel. Dit betekent dat iedere geldstroom van de verzekeraar richting de tussenpersoon verboden is, ook als deze voor zijn klant eventuele fouten van de maatschappij moet oplossen.

 

Dit betekent dat wie door toedoen van een verzekeraar financiële schade oploopt, vanaf 1 januari 2013 dubbel gedupeerd dreigt te raken. Niet alleen is de klant geld kwijt omdat de verzekeraar een fout heeft gemaakt, ook de tussenpersoon die hem daarin bijstaat, moet vanaf die datum rechtstreeks door de consument betaald worden.

 

De Jager heeft de verzekeraars eind vorig jaar verzocht om een regeling die de consument moet compenseren. Het Verbond van Verzekeraars zet op dit moment de laatste puntjes op de i voor een reparatieregeling die ook op 1 januari moet ingaan. Het Verbond stelt dat het een "klantvriendelijke procedure" wordt die ervoor zorgt dat reparatiekosten niet bij de consument terecht komen. "De consument mag er in ieder geval niet financieel de dupe van worden als de verzekeraar een fout maakt", stelt woordvoerder Geertje Janssen. Details van de regeling zullen later bekend worden gemaakt.

 

Bron: AM, 25-07-2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.