Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 jul 2011 Nieuws

Aflopen rentevaste periode eerder melden

Aanbieders van hypotheken worden verplicht om drie maanden voor het aflopen van de rentevaste periode de consument hierover te informeren. Ook moeten zij op tijd een nieuw aanbod doen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Dat schrijven minister Verhagen en minister De Jager in een brief aan de Tweede Kamer. De maatregelen volgen na een recente studie naar de hypotheekmarkt door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
 
De minister van Financiën zal, indien nodig, de wet- en regelgeving aanpassen om dit te bereiken. Een periode van drie maanden stelt de consument in de gelegenheid zich goed te oriënteren op alternatieven. Ook een afsluitprovisie kan bij het oversluiten van een hypotheek een drempel opwerpen voor de consument. Daarom wordt bekeken in hoeverre afsluitprovisies, die geen advies- en distributiekosten zijn, bij het afsluiten van een hypotheekproduct weg te nemen zijn.
 
Daarnaast zijn er maatregelen nodig die ervoor zorgen dat kredietverstrekkers bij variabele hypotheekproducten de consument beter voorlichten. Meer openheid bijvoorbeeld over welke componenten variabel zijn maar ook over veranderingen in het rentetarief. In het najaar informeert minister De Jager de Tweede Kamer over de voorgenomen maatregelen.
 

Bron: Ministerie van Financiën

Uw mening

 
4 jul 2011
Informeren, tot daar an toe, maar "op tijd een nieuw voorstel". Wat is dan op tijd?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 jul 2011

Laatst gewijzigd

4 jul 2011

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.