Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 jul 2010 Nieuws

Werkloze moet onder zijn niveau solliciteren

Uitkeringsinstantie UWV gaat meer gebruik maken van de wettelijke mogelijkheid om mensen die lang zonder werk zitten een baan aan te bieden die onder hun niveau ligt.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Sinds 1 juli 2009 is de Wet Passende Arbeid Werkaanbod van kracht en is het criterium 'passende arbeid' verruimd. Voor wie langer dan twaalf maanden een WW-uitkering krijgt, geldt sindsdien dat alle werk per definitie passend is. De wet voorziet wel in een tijdelijke aanvulling op de inkomsten als het loon van de aangeboden baan onder het niveau van de WW-uitkering ligt.
 
,,We zijn door de grote instroom van werklozen er nog niet echt aan toegekomen langdurig werklozen banen aan te bieden die fors onder hun niveau liggen”, aldus een woordvoerder van UWV. “We proberen zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te begeleiden. Dat ging tot nu toe voor. Nu de ergste crisis achter de rug lijkt, gaan we ons meer richten op de dienstverlening aan mensen die meer dan een jaar werkloos zijn.”
 
De inmiddels demissionaire minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zei vorig jaar te verwachten dat het UWV jaarlijks aan tenminste 5000 langdurig werklozen werk onder hun niveau zou gaan aanbieden. Dat zou in minstens een kwart van alle gevallen tot een nieuwe, vaste baan moeten leiden.
 
Donner vreesde toen echter al dat het rendement van de maatregel door de crisis in de eerste jaren mogelijk lager zou zijn. Dat blijkt nu dus inderdaad het geval te zijn. Toch is de wet niet zinloos, stelt een woordvoerster van Donner. ,,Het is een stok achter de deur die van pas kan komen nu de arbeidsmarkt weer aantrekt.,,
 

Bron: Nederland Dagblad, 07-07-2010

Uw mening

 
7 jul 2010
Zal tijd worden...
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 jul 2010

Laatst gewijzigd

7 jul 2010

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.