Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 okt 2020 Nieuws

Fiscaal geruisloze voortzetting SEW

Een huiseigenaar wenste het tegoed op de bankspaarrekening in te brengen in de nieuwe bankspaarrekening. Vanwege de verpanding SEW aan de woning die in de verkoop stond, kon nog geen fiscaal geruisloze voortzetting opgestart worden.
17 jan 2020 Nieuws

Geen verplichting voortzetten SEW aandeel overledene

Consument heeft een spaarrekening eigen woning (SEW). Na het overlijden van zijn echtgenote in 2012 heeft de Bank de helft van de op dat moment opgebouwde waarde in de SEW afgelost op de hypothecaire geldlening. Fiscaal bestaat er ook de mogelijkheid van voortzetting. Consument klaagt dat de Bank hem die mogelijkheid ten onrechte niet aangeboden heeft.
22 nov 2019 Nieuws

Kamervragen rechten van consumenten

Minister W.B. Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over de rechten van consumenten bij fusies en overnames in de financiële sector.
12 sep 2019 Nieuws

Voortzetting spaarpolis na aflossing spaarhypotheek

Verzekeraar heeft de rentevergoeding pas ruim 3 jaren na de verkoop van de woning en de aflossing van de hypothecaire geldlening, verlaagd, hoewel de voorwaarden erin voorzien dat dit na 6 maanden zal gebeuren.
29 jul 2019 Nieuws

Kruisje ontbreekt bij fiscaal geruisloze voortzetting

In 2012 heeft Consument Adviseur opdracht gegeven zijn spaarhypotheek met gekoppelde levensverzekering om te zetten naar een SpaarXtra hypotheek. Onderdeel van de opdracht was dat de verzekering moest blijven kwalificeren als Kapitaalverzekering Eigen Woning (hierna: KEW), zodat deze in box 1 zou vallen. Adviseur heeft een offerte opgevraagd en het aanvraagformulier levensverzekering namens Consument ingevuld. Adviseur heeft bij de vraag: ‘Is deze verzekering een kapitaal-verzekering eigen woning’ geen antwoord ingevuld.
17 mei 2019 Nieuws

Nieuwe carenzperiode bij oversluiten overlijdensrisicoverzekering

Een consument heeft ter vervanging van een lopende overlijdensrisicoverzekering een nieuwe verzekering afgesloten. Verzekerde komt te overlijden en de verzekeraar beroept zich op de 'carenzperiode'.
3 apr 2019 Nieuws

SEW voortzetten bij overlijden

Consument heeft een spaarrekening eigen woning (SEW). Na het overlijden van zijn echtgenote in 2012 heeft de Bank de helft van de op dat moment opgebouwde waarde in de SEW afgelost op de hypothecaire geldlening.
29 jun 2018 Nieuws

Kifid: foutje fiscaal geruisloze voortzetting

Door een fout van de Bank is gerekend met een te lange resterende looptijd van de spaarhypotheek waardoor de maandelijkse inleg voor de doorgeschoven spaarhypotheek te laag is vastgesteld.
24 apr 2018 Nieuws

Bespreek meerdere scenario's bij hypotheekadvies

Consument klaagt over de advisering van de Adviseur bij het aangaan een financiering voor de aankoop van een woning. Hiertoe voert Consument aan dat geen passend advies is gegeven nu Consument door de Adviseur niet is geïnformeerd over de mogelijkheden om de spaarhypotheek mee te nemen in de nieuwe hypotheekconstructie.
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: fiscaal geruisloos voortzetten

Alleen voor abonnees
Wat wordt de nieuwe inleg van een SEW bij fiscaal geruisloos voortzetten van een bestaande SEW/KEW? Aan de hand van de ingangsdatum/einddatum/hypotheekrente/oversluitdatum en doelkapitaal wordt een nieuwe inleg berekend en is er een interne controle van de bandbreedte voorwaarden.
Getoond 1 tot 10 van 18. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.