Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
16 nov 2017 Nieuws

Kamervragen subsidietermijn en andere besparingsblokkades

Minister Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht ‘Subsidietermijn te kort voor VVE’s en andere besparingsblokkades’.
24 mei 2017 Nieuws

Wetsvoorstel over functioneren VvE door Eerste Kamer

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is straks verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De hoogte van het te reserveren bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjarig onderhoudsplan, of is 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex.
11 mei 2017 Nieuws

EK Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars

Minister S.A. Blok gaat uitgebreid in op het wetsvoorstel 'Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars'.
22 feb 2017 Nieuws

Wetsvoorstel over functioneren Verenigingen van Eigenaren door Tweede Kamer

Een Vereniging van Eigenaren (VvE) is straks verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De hoogte van het te reserveren bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjarig onderhoudsplan, of is 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex. Alleen als 80% van de eigenaren akkoord is, kunnen zij afzien van storten in een onderhoudsfonds. Zij zullen het onderhoud dan van keer tot keer moeten betalen.
15 nov 2016 Nieuws

Wet verbetering functioneren verenigingen van eigenaars

Minister Van der Steur heeft de nota naar aanleiding van verslag aan de Tweede Kamer toegezonden. Hieronder een selectie uit dit verslag.
31 mei 2016 Nieuws

Wetsvoorstel Verenigingen van Eigenaren

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) moeten voldoende geld beschikbaar hebben voor noodzakelijk onderhoud en herstel van hun gebouwen. Daarvoor moeten zij elk jaar minstens 0,5 procent van de herbouwwaarde van het appartementencomplex reserveren. Zij kunnen er ook voor kiezen geld te reserveren op basis van een gedegen meerjarig onderhoudsplan. VvE’s kunnen leningen aangaan, bijvoorbeeld voor investeringen in energiebesparende maatregelen of voor onverwachte kosten. Dat staat in een wetsvoorstel dat de ministers Blok en Van der Steur naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.
23 jul 2013 Kennis

Nieuwe vragen en antwoorden verlaagd btw-tarief

De vragen en antwoorden over de tijdelijke btw-verlaging op arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen zijn geactualiseerd. Het verlaagde btw-tarief geldt van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014.
5 jul 2013 Nieuws

Alternatieve financieringsvormen VvE's

Platform31 pleit voor meer leningen door banken voor onderhoud aan Vereniging van Eigenaars (VvE). Uit het onderzoek ‘Alternatieve financieringsvormen VvE´s’ dat bij Platform31 is verschenen, blijkt dat de financieringsrisico’s klein zijn. Alle leningen die het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) in de afgelopen 15 jaar aan VvE´s verstrekte, blijken te zijn terugbetaald.
31 aug 2012 Nieuws

KLACHTENLIJN OVER VvE-BEHEERDERS

Stichting VvE Belang heeft een klachtenlijn geopend waar Vereniging van Eigenaars (VvE’s) en appartementseigenaren klachten kunnen deponeren over hun beheerder.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.