Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
28 aug 2019 Nieuws

Adfiz plaats stappenplan 'Aflosvrij' op site

Adfiz heeft een nieuw kennisdossier toegevoegd aan haar website: Aflossingsvrij. Onderdeel van dit kennisdossier is het Stappenplan Aflossingsvrij. Dit stappenplan kan je helpen om je klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief te benaderen om hen zo inzicht te bieden in het verhoogde risico dat ze lopen op toekomstige betalings- en financieringsproblemen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Als gevolg van het naderende pensioen (en het daarmee gepaard gaande lagere inkomen), het naderende einde van de maximale renteaftrek of omdat het hypotheekcontract afloopt, kan de betaalbaarheid en wendbaarheid (mogelijkheid om op de einddatum over te sluiten) in de toekomst in het geding komen. Het is belangrijk de klant hier vroegtijdig van op de hoogte wordt gebracht zodat er nog tijd is om maatregelen te treffen. Het stappenplan Aflossingsvrij helpt om klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief te benaderen. 

Hoewel de AFM de verantwoordelijkheid in het dossier Aflossingsvrij uitdrukkelijk bij de aanbieders legt, willen veel adviseurs hier zelf mee aan de slag. Is het niet vanuit de wens om klanten als totaalrelatie aan zich te binden, dan is het wel omdat het helpt goed in beeld te blijven bij de klant, invulling geeft aan actief klantbeheer en de adviseur in een goede positie positioneert om commerciële kansen die uit dit traject kunnen voortvloeien optimaal te benutten. Het stappenplan houdt ook rekening met de stappen die de AFM van aanbieders verlangt. 

Omdat adviseurs bij uitstek degenen zijn die weten wat er bij de klant speelt, hebben we – samen met OvFD – geprobeerd om met de Nederlandse Vereniging van Banken tot uniforme afspraken te komen over de invulling van de samenwerking met aanbieders. Zoals we je al eerder meldden is dit overleg helaas mislukt

De komende tijd wordt dit dossier nog aangevuld met handige modeldocumenten en tools.

Bron: Adfiz

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 aug 2019

Laatst gewijzigd

28 aug 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.