Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 jul 2020 Nieuws

Overzicht studieschuld voor hypotheek

Voor mijn hypotheekaanvraag heb ik een schuldoverzicht nodig. Hoe kom ik hieraan?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bij een hypotheekaanvraag moet u de hoogte van de oorspronkelijke schuld doorgeven. DUO heeft met de hypotheekverstrekkers afgesproken dat het bericht waarin het maandbedrag staat vanaf de start van de aflosfase, als bewijsstuk geldt. Dit bericht ontvangt u 2 maanden voor het eerste jaar waarin u verplicht moet aflossen.

Betaalde u al terug vóór 2017? Dan is het bewijsstuk het Bericht terugbetalen dat u ontving in januari van het jaar waarin u verplicht begon met afbetalen.

Bericht in Mijn DUO

U vindt de berichten terug in Mijn DUO. Staat het bericht niet in Mijn DUO? Vraag dan een kopie aan via de link hieronder. U ontvangt de kopie binnen twee weken.

Extra afgelost?

Heeft u een actueel schuldsaldo nodig, omdat u recentelijk extra heeft afgelost? Als door de aflossing uw termijnen opnieuw worden berekend of uw schuld helemaal is afgelost, ontvangt u een bericht zodra wij uw betaling verwerken. Wij verwerken de betaling binnen maximaal twee weken. In Mijn DUO ziet u deze betaling altijd terug. Heeft u de betaling via iDEAL overgemaakt, dan ziet u de betaling binnen 2 dagen. Hiervan kunt u een afschrift tonen aan de hypotheekverstrekker.

Overzicht studieschuld

Uw studieschuld telt mee bij het berekenen van uw hypotheek. Hypotheekverstrekkers willen daarom meestal een bewijsstuk van uw studieschuld. Het gaat dan om uw oorspronkelijke schuld. U kunt hiervoor het bericht gebruiken waarin staat hoe hoog uw verplichte maandbedrag wordt vanaf de start van uw aflosfase. DUO heeft dit zo afgesproken met de hypotheekverstrekkers. U vindt het bericht in Mijn DUO bij ‘Mijn berichten’.

Hebt u een schuldoverzicht nodig voor uw hypotheek of belastingaangifte? Vaak zijn de gegevens in Mijn DUO voldoende.

 

Bron: DUO

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

28 sep 2018

Laatst gewijzigd

15 jul 2020

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.