Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
4 mrt 2016 Nieuws

Renkum eerste gemeente met Blijverslening

Gemeente Renkum biedt haar inwoners vanaf 1 maart een gemeenlijke regeling voor het levensloop bestendig maken van de woning. Met de Blijverslening bevordert een gemeente of provincie zelfstandig thuis wonen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Inwoners van gemeente Renkum kunnen als eerste in Nederland een beroep doen op de Blijverslening. Met deze gemeentelijke regeling kunnen particulieren vanaf 1 maart levensloopbestendige woningverbeteringen financieren. Gemeente Renkum biedt haar inwoners hiermee een extra mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen.

Gemeente Renkum stelt de Blijverslening beschikbaar voor woningeigenaren met een acute of preventieve zorgvraag. Met behulp van de Blijverslening kunnen zij tegen gunstige voorwaarden diverse levensloopbestendige aanpassingen in hun woning financieren. Denk bijvoorbeeld aan een aanpassing van de badkamer, een (extra) bad- of slaapkamer op de begaande grond, het weghalen van drempels of het plaatsen van een extra trapleuning.

Meer belangstelling
Ook gemeente Hoogeveen heeft inmiddels een verordening Blijverslening vastgesteld. Vanaf 1 april kunnen inwoners in die gemeente een beroep doen op de regeling. Stichting Stimuleringsfonds Nederlandse gemeenten (SVn) merkt dat er grote belangstelling is naar de Blijverslening, vanuit zowel gemeenten als consumenten. Iedere gemeente kan een Blijverslening beschikbaar stellen met haar eigen specifieke voorwaarden.

 

Bron: SVn

Lees ook…

Blijverslening weer stap verder

Met de Blijverslening biedt SVn gemeenten een aantrekkelijk financieel instrument om eigenaren-bewoners te faciliteren bij het levensloopbestendig maken van hun woning. Het is aan de Gemeenten zelf om te bepalen of zij deze regeling invoeren. Tevens kunnen lokale voorwaarden worden gesteld. Zo’n zestig gemeenten zijn nu al serieus geïnteresseerd in de Blijverslening, volgens de SVn. Eerder heeft SVn de restschuldlening faciliteit via Gemeenten geïntroduceerd. Daar is op dit moment nog slechts 1 gemeente mee gestart.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 mrt 2016

Laatst gewijzigd

4 mrt 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.