Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
8 mrt 2005 Nieuws

Schenkingsmarkt lucratief volgens NN

Nationale-Nederlanden wil volgens AM de schenkingsmarkt voor het intermediair openen. Daarvoor heeft de verzekeraar een nieuw product gelanceerd: het Generatieplan, een kapitaalverzekering waarmee ouders en grootouders hun (klein)kinderen geld kunnen schenken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het kapitaal komt op naam van het kind te staan, maar dat kan met de waarde van de polis alleen wat doen na toestemming van de (groot)ouders. Een notaris of kantonrechter is hiervoor niet nodig.

 

Bron: AM Web, 08-03-2005

Uw mening

 
Sonja Bouma
9 mrt 2005
Deze constructie is echt niet nieuw. De rabobank heeft al eens een reclame gehad waarin oma voor haar kleinzoon wel de hypotheek zou gaan regelen, omdat starters tegenwoordig moeilijk aan de benodigde bedragen kunnen komen volgens de reclame!!. Estateplanning kan ook via de notaris geregeld worden. Het bedrag wat eenmaal in het leven eigen kind tussen 18 en 35 jaar belastingvrij geschonken mag worden €20.711 voor 2003 en ong. €22.000 voor 2004, kan als schuldbekentenis worden aangemerkt. Jaarlijks is er nog de mogelijkheid een bedrag te storten van €4143 2003, welke ieder jaar wordt geïindexeerd. De schenking wordt alleen op papier gedaan en het bedrag gelijk weer geleend. Hierover wordt alleen ieder jaar de geldende bankrente vergoed. Wel moet worden opgenomen in het contract dat het bedrag alleen opeisbaar is bij overlijden langst levende of bij faillissement. Zo kunnen zelfstandigen bijvoorbeeld toch geld uit de failliete onderneming halen via de kinderen de kinderen hebben dezelfde positie als alle andere schuldeisers komen wel na de belastingdienst en de banken/verzekeraars. Dit is ook mogelijk wanneer het geld niet direct beschikbaar is, bijvoorbeeld wanneer het geïnvesteerd kapitaal betreft. Een duidelijke uiteenzetting is gratis op te vragen bij iedere notaris: Estate plnning nieuwe erfrecht versie
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

8 mrt 2005

Laatst gewijzigd

8 mrt 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.